Pagina's

24 feb 2013

bloemen uit eigen tuin

Nou had ik vanmorgen weer een foto met sneeuw hier kunnen laten zien, want het is weer mooi wit buiten allemaal. Maar ik denk dat wij die sneeuw wel zat zijn. Daarom verwen ik jullie vandaag met een vrolijke bloemenfoto.....ook al is hij in het wit haha.

19 feb 2013

bloemstukje

Vandaag een fleurig biedemeiertje om het trieste regenweer te vergeten.

17 feb 2013

Vandaag wil ik jullie maar eens wat van uit de huiskamer laten zien.Mijn man is gek op orchideeen en gelukkig lukt het me om ze telkens weer in bloei te krijgen.

10 feb 2013

Ik heb bericht gehad dat de foto hieronder waarschijnlijk Sterrenschot is.

Sterrenschot, ook wel heksensnot genoemd, is een geleiachtige substantie die men vanaf het voorjaar in de natuur kan aantreffen. De gelatine-achtige brei ontstaat wanneer een reiger of een marterachtige een zwangere wijfjeskikker verorbert. In de maag van de predator zwellen de hydrofiele ei-omhulsels op, waarna de substantie wordt uitgebraakt. Ook als de eitjes niet worden opgegeten en achterblijven, kunnen ze opzwellen als ze in aanraking komen met vocht zoals na een regenbui.

6 feb 2013

Op een van onze wandelingen kwamen we dit op een paal tegen.De paal is zeker 1 meter hoog. Wie weet wat dit is???Alvast bedankt.

5 feb 2013

Het regent en het hagelt maar de winterakonietjes trotseren de kou en kijken de nieuwe wereld in.
Het is weer fijn thuis komen als er bloeiende planten in je tuin staan....zoals deze Helleborus.
Eindelijk weer thuis van weg geweest.
Het was een fijne tijd, maar het is ook heerlijk om weer je ding te kunnen
doen haha.....alleen is het zo koud hier!!!!