Pagina's

2 mei 2013

Deze Fritillaria meleagris was een paar jaar geleden een eenling, zomaar in onze tuin beland. Nu zijn het er al zeven en elk jaar worden het er meer. Dit zijn prachtige kadootjes van de natuur zelf.

6 opmerkingen:

  1. Een van de mooiste bolgewasjes die er zijn vind ik...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja ondanks dat de bolletjes best flink zijn , stralen ze toch iets fijns uit. Fijn weekend.

      Verwijderen
  2. Een bijzonder bloemetje is het met die ruitjes. Een kadootje op zich om in de tuin te hebben. Groetjes, Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Frittilaria's, een prachtig bolgewasje. Omdat ze het in mijn tuin van geplante bolletjes nooit deden, koop ik elk jaar een potje Frittilaria's in knop en zet ze in de tuin. Door de jaren heen staan er heel wat want ze blijven gelukkig wel. Afgelopen najaar toch maar weer eens een zakje bolletjes gekocht en in een pot gepoot. En......ze doen het en bloeien nu. Ik heb ze wel uit de pot gehaald en bij de anderen in de tuin gepoot, zo krijg ik van lieverlede een veldje.
    Fijn weekend,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook ik had een ander soort in de tuin gepoot.Fritillaria "Michaillovskyi" maar zie nergens wat opkomen, dit waren ook bolletjes vanuit een zakje. Het kan zijn dat het voorjaar te droog is geweest want ze houden van een wat vochtige grond. Misschien volgend jaar haha.Lijkt me prachtig om zo`n veldje vol te hebben....allemaal dezelfde.....ik wil gaan proberen voor verschillende soorten. Groetjes en allemaal fijn weekend

      Verwijderen